Vakwerk

Dharuba geeft vorm aan allerlei grafische uitingen, vooral die op papier. Wij maken magazines, brochures, logo’s en huisstijlen. Maar ook autobelettering, banners en borden websites. Wij zijn met name gespecialiseerd in de grafische vormgeving van boeken. Niet zozeer romans en fictie, vooral non-fictie geïllustreerd.

Grafische vormgeving van boeken heeft een lange geschiedenis. Monnikenwerk is het al lang niet meer. Toch vereist het maken van een goed boek, magazine of brochure een gedegen vakkennis. Visuele communicatie, sfeer en technisch vermogen zijn daarbij sleutelwoorden. Bij het vormgeven is het noodzakelijk dat deze een constante vormen. Van voorplat tot achterplat. Door de kennis die we in huis hebben beheersen we het gehele proces, van aanlevering van teksten en beelden tot drukwerkbestanden. Dit alles met behulp van heldere richtlijnen, werkstramienen en een strakke planning.

De kern van ons team wordt gevormd door Annelies Mikmak. Daarnaast werken wij voor projecten samen met een aantal partners, voor bijvoorbeeld boekbegeleiding, copywriting, tekstredactie, vertalingen en internet.

Na ruim 10 jaar ervaring als vormgever en DTP’er binnen een ontwerpbureau besloot Annelies Mikmak in 2002 haar eigen koers te gaan varen en richtte Dharuba vormgeving op. Haar vormgeving kenmerkt zich als helder en beeldgericht. Ze is een passioneel werker die ieder project als een nieuwe uitdaging beschouwt. Technisch zeer bedreven en altijd zoekend naar de grafische middelen die de goede mix vormen tussen boodschap en eindresultaat.