Ploos van Amstel – naast de avant garde

Dit boek geeft een overzicht van het leven en het werk van de kunstenaar Jaap Ploos van Amstel

Dat is gebeurd in een verrassende stijlvorm. Auteur Jan van Adrichem heeft een aantal gersprekken met Jaap vrijwel integraal af laten drukken. Aan de hand van de besproken thema’s in deze interviews, zoals docentschap, Jaap zijn visie op kunst, tekeningen en schilderijen, is een heldere indeling ontstaat.

In de prachtige afwisselende kunst is de hand van Jaap altijd herkenbaar. Dit bood ons voldoende ruimte om het geheel logisch en evenwichtig weer te geven.

In november 2016 werd de beeldend kunstenaar Jaap Ploos van Amstel 90 jaar en hij was toen bijna 70 jaar werkzaam als beeldend kunstenaar. En dat is groots gevierd! Naast een feestelijke bijeenkomst in zijn woonplaats Haarlem, waarbij Jaap door burgemeester Jos Wienen een lintje kreeg opgespeld, een gedenkpenning en diverse exposities, is dit jubileumboek uitgegeven.

Toen Floris, de zoon van Jaap, ons vroeg om dit jubileumboek vorm te geven, hebben wij geen moment getwijfeld. Tijdens de samenwerking voor het eerste boek wat we in 2008 voor Ploos van Amstel gemaakt hebben is er namelijk een warme band tussen ons ontstaan.

Voor meer informatie, bezoek de website.

Make a Vertical Line in HTML

Ploos van Amstel

naast de avant-garde

Auteur: Jan van Adrichem

Uitgever: Waanders Uitgevers

Voor meer informatie, bezoek de website van Waanders & de Kunst