ICHC 2019 Programma

Van 14 juli tot en met 19 juli 2019 is in Amsterdam de 28-ste International Conference on the History of Cartography gehouden.

Deze 2-jaarlijkse conferentie is de enige wetenschappelijke conferentie die uitsluitend is gewijd aan het vergroten van de kennis van de geschiedenis van kaarten en kaarten maken, ongeacht geografische regio, taal, periode of onderwerp.

De conferentie bevordert gratis en onbelemmerde wereldwijde samenwerking en samenwerking tussen cartografische wetenschappers van alle academische disciplines, curatoren, verzamelaars, dealers en instellingen door middel van geïllustreerde lezingen, presentaties, tentoonstellingen en een sociaal programma. Om het bewustzijn van kwesties en middelen te vergroten, wordt elke conferentie gesponsord door toonaangevende educatieve en culturele instellingen.

Omdat Amsterdam lange tijd gold als het wereldwijde centrum van de cartografie, is er veel historisch context aanwezig. Dit werd dan ook ten volle benut; in dezelfde periode zijn er unieke exposities gegeven in het Scheepvaartmuseum, het Koninklijk Paleis op de Dam, het Stadsarchief van Amsterdam, het Allard Pierson Museum en in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

De cover is ontworpen door Yolanda Huntelaar. Wij hebben het binnenwerk van dit programmaboek vormgegeven en de lithografie verzorgd. De uitdaging hierbij lag in de combinatie van het voor de gebruiker van het boek zo overzichtelijk mogelijk maken van het schema en de verschillende locaties in combinatie met een omschrijving van de verschillende lezingen en de voordrachtgevers. We hebben voor dit werk veel complimenten van de organisatie en de deelnemers gekregen.

Make a Vertical Line in HTML

ICHC 2019 programmaboek

International Conference on the History of Cartography

Uitgever: Brill Publishers

Dit betreft een eenmalige uitgave, het boek is niet meer verkrijgbaar