Vegetarisch koken is gezond en voor iedereen die houdt van lekkere en verse gerechten. De verse en creatieve recepten in dit boekje laten je zien hoe eenvoudig het is om lekker eten te maken van rauwe, gebakken, gegrilde of gestoomde ingrediënten. Rauw, geweekt, gemarineerd, gemengd en bijvoorbeeld in papierdunne rijstvelletjes verpakt. Zo creëer je smaakvolle en kleurrijke gerechten. Grillen geeft aan voedsel een vollere geroosterde smaak, bakken geeft aan eten kleur, smaak en een knisperende textuur. Stomen is een traag verlopend en gezond proces en zeer geschikt voor het behoud van alle voedingsstoffen.
In dit boekje zijn 12 recepten voor volledige gerechten en 6 recepten voor bijgerechten opgenomen.
Veggie! is een boekje uit de serie Dat smaakt naar meer, van ARBU Uitgevers. De boekjes in deze serie zijn vooral bedoeld als bijpakkers in kerstpakketten. Ze zijn dan ook zeer handzaam en toegankelijk.